Det var engang en gammel kone som bodde i et lite hus. En natt da hun lå i sengen sin, fikk hun plutselig ikke sove. Hun hørte nemlig en lyd. ”Tikk Takk” sa det. Hun hørte klokken. I tillegg til klokken som tikket, fikk hun også høre vinden som suste i trærne. Neste dag, da hun gikk ut, traff hun på en nabo. Kona klaget til naboen og fortalte hvor vanskelig det var å sove med alle lydene. ”Skaff deg en katt, det vil hjelpe deg. Det hjelper å ha dyr i huset”, sa naboen. Kona syntes dette var et godt råd, så hun skaffet seg en vakker rød katt.

Men den natten, da hun prøvde å sove, så hørte hun klokken tikke, vinden suse og ikke nok med: Katten mjauet. Heller ikke den natten fikk hun sove. Neste dag, traff hun på en annen nabo. Igjen klaget kona. Naboen sa: ”En katt??? Det er ikke en katt som hjelper. Det er en hund du skal skaffe. Det er ingen som får en til å føle seg så trygg som en hund.” Dette syntes kona var et godt råd. Hun fikk tak i en passe stor, sort hund.

Men når natten kom, så hørte kona, klokken tikke, vinden suse, katten mjaue og hunden bjeffe. Dagen etter fikk kona beskjed om at det var en gris som var det rette dyret. En gris var jo et fredelig dyr. Ja, kona ga ikke opp og fikk kjøpt en rosa purke.

Men hva hørte kona den natten? Klokken tikke, vinden suse, katten mjaue, hunden bjeffe og grisen grynte. Gris var nok heller ikke det rette dyret, men hva med en ku. En ku lå jo og tygde drøv hele tiden. En vakker brun ku ble skaffet. Den natten hørte kona til sin fortvilelse: Klokken tikke, vinden suse, katten mjaue, hunden bjeffe, grisen grynte og kua raute. Hva skulle kona nå gjøre? En elefant.. en stor grå elefant, enda så store de var, så laget de jo ikke en lyd når de gikk. Kona skaffet seg en stor elefant som hun fikk plassert inne i sitt lille hus.

Da kvelden kom, la hun seg i sin lille seng, lukket øynene og hørte: Klokken tikke, vinden suse, katten mjaue, hunden bjeffe, grisen grynte, kua raute og elefanten blåse.

Nå fikk kona høre at en elefant var jo altfor stor. Hun måtte skaffe seg et lite dyr, en… mus. Ja, kona hun skaffet seg en liten hvit mus. Men det kona ikke hadde tenkt på, er at store grå elefanter er livredde for små hvite mus. Så når natten kom, og kona endelig skulle få seg en etterlengtet søvn. Så hørte hun: Klokken tikke, vinden suse, katten mjaue, hunden bjeffe, grisen grynte, kua rause, elefanten blåse og musa pipe. Og da musa pep, hoppet elefanten opp på kjøkkenstolen, så den falt sammen, ned på grisens hale så den skrek, katten hylte, hunden gneldret og kua fikk panikk. Det var så mye bråk, at kona ropte: ”Stopp! Kom dere ut av mitt hus!”. Hun kastet alle ut, og la seg. Hun lokket øynene, hun hørte: Klokken tikke, vinden suse….. det var så fredelig at hun straks sovnet. Og hadde aldri problemer med å sove igjen

Comments

comments