Her er en kort fortelling som tar knapt et minutt å lese og kanskje fem minutter å fortelle. Har du en klasse du skal undervise, så kan du jo fortelle fortellingen til elevene og etterpå ha en liten etisk diskusjon. Ja, hvorfor ikke begynne uken med å fortelle en fortelling til noen! Det er god utfordring som en forfriskende oppstart av uken.

Fortellingen har jeg fått av Ragnhild Mørch som en gang oversatte fortellingen fra tysk til norsk og takk til henne for det!

Eventyr er fra Usbekistan
En ulv fanget en hane og ville spise den. Hanen overbeviste ham om at kjøttet hans ville være mye bedre med litt koriander og løk og ulven dro avgårde for å skaffe urter og grønnsaker. Hanen stakk.

Ulven fanget et lam og ville spise det. Lammet overbeviste ulven om at kjøttet hans ville være mye bedre med litt salt, så ulven dro av gårde for å skaffe salt. Lammet stakk.

Ulven fanget en hest og ville spise den. Hesten overbeviste ulven om å lese testamentet som sto skrevet under hovene hans på bakbena. Ulven så etter og hesten sparket ham så kraftig i kjeften at alle tennene falt ut. Ulven sultet så ihjel.

(Maerchen der Uspeken, side 13)