Etter en søvnløs natt sto jeg nå opp til den dagen du ikke skal erfare og oppleve. Jeg er kvalm og skulle ønske jeg kunne få dagen alene, men det har jeg ingen rett til. Daniel var langt mer enn en sønn av en sorgfull mor.

Her er lille bror Isaks brev til Daniel som i dag vil ble lest opp i bisettelsen:

Hei Daniel!

Det er rart å tenke på at du ikke er her mer, hjernen min går tilbake hele tiden til å tro at du er her.

Hva var poenget med de overdrevne, lange forklaringene? Du snakket og snakket og når du var ferdig husket jeg ikke lenger hva jeg hadde spurt om.

Du kledde forresten å være skallet, du ble enda mer Daniel når du var skallet og bare hadde skjegg. Skjegget ditt var stort, du skrøt veldig av det, det virket som om du var glad og stolt over det. Når jeg får skjegg skal det ikke være så stort, håper jeg.

Du og jeg så en god del filmer og du var grunnen til at jeg ble interessert i Star Wars filmene. Du viste meg Star Wars verden og i desember 2017 skal jeg gå på neste, tror jeg. Dessverre er min favoritt karakter Darth Vader og det liker du nok ikke. Den siste filmen vi så sammen var jungelboken, den var ikke lik den originale boken. Den var OK. Vi lo fordi Alexandra skvatt av tigeren som poppet opp mot oss. Hun skvatt så alle stolene ristet.

Du og jeg, og Alex da, skulle egentlig til New York. Der måtte vi sikkert gå i en dyrehage, for du måtte alltid gå i en dyrehage. En dag skal jeg dra til New York og gå i dyrehagen for deg. Kanskje en tiger vil poppe opp der og da skal jeg le.

Du prøvde å lære deg å spille piano, du kunne noe. Du var ihvertfall bedre enn meg. Det var litt merkelig for jeg forventet det ikke, men Alex sa du burde. Det tok litt tid, men så spilte du for oss. Det var fint det.

Jul kommer til å bli ekstremt merkelig, da vil ikke du være sammen med oss mer. Nå kan jeg ikke slite mer med å finne ut hva skal gi deg. Mamma snakker og snakker hver jul og når hun stopper er det helt stille. Og her pleier du å si noe. Men nå får vel jeg gjøre det framover.

På lørdag skal jeg konfirmeres. Det er rart at du ikke er der, jeg gledet meg til at du skulle være med. Så reiser jeg til Roma og der skal jeg ta mange bilder. Jeg hadde håpet du kunne ha sett dem.

Jeg har lyst til å si: Vi sees en annen gang, Daniel, i en annen tid i en galakse langt, langt unna.

Hilsen din lillebror Isak.