Et ung par giftet seg og etter vielsen fortsatte festen i brudens hjem. Hun bodde hos sine foreldre i et gammelt kråkeslott. De spiste og drakk og danset og stemningen sto i taket. Ut på natten var det noen som foreslo at de skulle leke gjemsel. De fleste av gjestene var gamle barndomsvenner av brudeparet, og de hadde ofte lekt sammen der i huset.

Alle var med på leken. De stilte seg i ring og utpekte den som skulle lete. Det ble brudgommen. De andre sprang og gjemte seg mens han telte til hundre før han begynte å lete. En etter en ble funnet, og til slutt var det bare en som ennå holdt seg gjemt: bruden. Tilslutt begynte alle å rope på henne: leken er slutt, kom frem! Men hun viste seg ikke.

Hun viste seg ikke neste dag heller. Hun var og ble forsvunnet. Noen trodde at hun plutselig hadde angret giftermålet og rømt til den andre siden av kloden. Hennes mann håpet jo i det lengste at hun skulle la høre fra seg, men til slutt fikk han ekteskapet oppløst og giftet seg med en annen.

Mange år gikk. Pikens foreldre døde og det gamle huset ble solgt. Mens flyttefolkene holdt på med møblene, oppdaget de en nedstøvet gammel kiste som sto innerst i kjelleren blant en masse rask. Lokket måtte brytes opp med makt. Der lå det et skjelett i slør og krone og halvt oppsmuldret kjole.