En ekstraordinær mann mente han hadde på oppdrag fra og ansvar ovenfor Gud å gifte seg med en perfekt kvinne, slik at de kunne skape barn som det ikke gikk an å sammenligne noen med.

Med denne misjonen i hodet begynte han å søke etter den perfekte kvinne. Etter en lang søken til øst og vest, kom han omsider til en gård hvor det bodde en bonde med tre slående vakre døtre som tok pusten fra han.

Han forklarte sin misjon for bonden, og ba om tilatelse til å gifte seg med en av dem. Bonden svarte ganske enkelt: ”De ønsker å gifte seg alle tre, så du har kommet til riktig sted. Bli kjent med dem og velg deg den du ønsker.”

Mannen gikk ut med en første datteren. Neste dag spurte bonden om mannens mening. ”Vel”, sa mannen, ”hun er vakker, men hun er bitttte liit, ikke at du ser det med en gang, men biitte liitt kalvbeint.”

Bonden nikket på hodet og foreslo at mannen skulle gå en tur ut med de andre også.
Og mannen gikk ut med den andre datteren. Neste dag, spurte bonden igjen hvordan det hadde gått.

“Vel”, sa mannen, “Hun er vakker, meeen hun er baaarrre bittttte liiitt, du kan nesten ikke se det, men biittte liiitt skjeløyd.”

Faren nikket på hodet, og foreslo at han skulle gå ut med den tredje datteren, kanskje det ble bedre da. Og det gjorde mannen.

Morgen etter kom mannen stormende inn: ”Hun er perfekt, helt perfekt. Hun er den jeg vil gifte meg med!!!” Og de giftet seg like etterpå.

Månedene gikk og det ble født et barn. Da mannen fikk se sitt førstefødte barn, ble han sjokkert: det var det styggeste barnet han noen gang hadde sett.

Han dro til svigerfaren og spurte hvordan dette kunne ha seg, når barnet hadde perfekte foreldre.
”Vel”, sa faren, “Hun var bare biiiitteeee liiittt, ikke at du kunne se det, men bare bitte litt gravid da du giftet deg med henne.”