Nymfen Leto skulle ha tvillinger med Zevs. Men hun fikk ikke lov til å føde noe sted, for Hera hadde fått alle steder på jorden til å love at de skulle jage vekk Leto når hun kom. Leto vandret og vandret og fikk ikke stanse noe sted. Omsider kom hun til den flytende øya Delos. Nå var Leto helt utslitt og hun ba så vakkert: «Kjære vene øy. La meg få stanse hos deg.» Øya svarte: «Jeg er også trett av å drive omkring. Hvis du hjelper meg, så jeg får feste og kan ligge i ro, skal du få bli her.»

Leto visste ikke hvordan hun skulle klare det, men hun ropte på Zevs, og han kom ned og hjalp henne med å feste øya til havbunnen.

De fikk Leto endelig stanse. Først fødte hun en pike. Det var Artemis, som siden ble jaktgudinnen. Men etter det lå Leo syk i ni døgn før hun fikk føde det andre barnet hun bar på. Hera hadde skylden for det. Blant gudinnene var det en som alltid måtte være jordmor når et gudebarn skulle fødes. Nå tok Hera og stengte denne jordmoren inne, for at hun ikke skulle reise ned til Delos og hjelpe Leto.

Mange andre gudinner dro ned til Leto og var hos henne. De syntes inderlig synd på henne, med det var ingen hjelp i. endelig fikk gudinnen Iris (regnbuen) smuglet jordmoren ut av Olymp. Hun dro rett til Delos, og så fikk Leto legge seg i gresset under et palmetre. Der fødte hun det andre barnet sitt. Det var en gutt. Det var Apollon.