Du kjenner til luringen Anansi, edderkoppmannen som tror han kan lure alle og som alltid er sulten. Her er en fortelling om da Anansi ville på to fester samtidig, ikke fordi han var spesielt populær, men fordi han var sulten.

Anansi var bedt på to fester samtidig, samme dag, men IKKE samme sted. Anansi var ikke den som sa nei til en fest og iallefall ikke et godt måltid. Lur som han var, bandt han to tau rundt sitt fyldige bryst. Han ga hver sin ende av tauene til to av sine barn. De skulle dra “i hans sted” på festene. Og da festen virkelig begynte, etter de formelle ritualene før festen, skulle de dra i tauet slik at han kunne komme og forsyne seg av det gode festmåltidet.

Anansi ventet og ventet, endelig rykket det i det ene tauet og Anansi skulle til å storme mot festen, men da dro det i det andre tauet også. Anansi ble dratt den ene veien og så den andre. Barna ble lei av å dra i tauet, på hver sin fest, så tok de og bandt tauene fast i noen trær og ble selv med på resten av festen. Anansi fikk ingenting, men nå vet du hvorfor edderkopper er så smale på midten av kroppen.