To forkledde engler var ute på vandring. De stoppet for å tilbringe natten hos en rik familie. Familien satte ikke pris på besøket, så i stedet for å la dem få sove i et gjesterom og en behagelig seng, måtte de tilbringe natten i en kald kjeller. I det de gjorde i stand sine madrasser på gulvet, fikk den eldste av englene se et hull i veggen som han reparerte. Den yngre engelen spurte om hvorfor dette ble gjort og den eldre svarte: Ting er ikke alltid slik de ser ut til å være.

Neste natt overnattet englene hos en fattig familie. Den fattige familien gjorde sitt for å la gjestene trives, de delte den lille maten de hadde og ga dem sin egen seng. Da sola rant neste morgen, fant englene mannen og kona i tårer. Deres eneste ku som hadde vært deres eneste inntekt lå død utenfor.

Den yngre engelen var opprørt og spurte den andre: Hvordan kunne du la dette hende? Den første rike familien hjalp du, mens denne sparer du ikke for nød.
Ting er ikke alltid slik det ser ut, sa den eldre igjen. Når vi var i kjelleren, fikk jeg øye på gull i veggen. Jeg tettet hullet slik at familien aldri vil oppdage det. I natt kom dødens engel for å hente kona i huset. Jeg ga henne kua i stedet.