Jeg har begynt å skrive drømmedagbok. Jeg har en bok liggende ved siden av meg i senga og med en gang jeg har en drøm skriver jeg den ned. Jeg kan ingenting om drømmer, sånn faglig, men det er veldig interessant å se hva slags materiale det utgjør. Jeg vet heller ikke hvor bildene eller motivene i drømmene kan komme fra. I natt f.eks. drømte jeg at jeg hadde en levende teddybjørn. Jeg hadde delt foreldrerett på den. Teddybjørnen hadde på seg bleie og på bleia var det skrevet et telefonnummer. Teddybjørnen hadde også en egen telefon og dette var stor sort, gammeldags en med en slik rund skive på toppen. Hvor denne teddybjørnen kommer fra og dukker opp i drømmen, har jeg ingen formening om.

Jeg har aldri hørt maken (fortelling fra Kina)
Det var engang en keiser som hadde en eneste datter. Keiseren var meget glad i sin datter og ønsket at hun ikke skulle giftes bort. I sitt slott holdt han henne innestengt og fengslet. Men friere var det mange av som kom og ønsket å gifte seg med henne. Keiseren syntes det var vanskelig å holde dem unna, så tilslutt bestemte han at den som kunne fortelle ham noe han ikke hadde hørt om kunne få gifte seg med henne.

Prinser og andre kom fra fjern og nær, og fortalte fantastiske historier til keiseren. Men hver gang sa keiseren: ”Å, den har jeg hørt før.” Eller: ”Det der hørte jeg for mange år siden. ”

Ikke langt unna bodde det en fattig kurvmaker. Han hadde hørt om prinsessen som var innestengt i slottet. Han syntes det var hans plikt å få henne ut «Jeg trenger ikke å gifte meg med henne», tenkte han, «men hun skal ha sin frihet som oss andre.» Han tenkte seg grundig om. Så laget han syv store kurver, og ved hjelp av venner ble kurvene båret til slottet.

Med de syv kurvene gikk han inn i slottet og opp til keiseren. Keiseren utbrøt: «Hva er det som foregår her?» Kurvmakeren bøyde seg for keiseren og sa: «Behandle ikke de fattige som tyver.» «Hva?», sa keiseren. «Alle vet at du er rik og jeg er fattig. Og hvorfor? Jo fordi din bestefar lånte 7 kurver med gull og sølv fra min bestefar og betalte det aldri tilbake. Og nå har jeg kommet for å få dette tilbake.» Keiseren var overveldet: «Dette har jeg aldri hørt om!», utbrøt han. Menneskene som sto rundt forsto hva som var i ferd med å skje. «Hva sa du?», sa kurvmakeren. Keiseren var forvirret og sa: «Dette har jeg hørt.. hørt..» Han forsto også hva som var i ferd med å skje. Folkemengden sa: ”Prinsessen eller gullet…”

Prinsessen hadde hørt alt sammen og nå gikk hun bort til kurvmakeren. Og sammen gikk de ut i friheten.