En dag kom det gående nedover gata, en suksessfull kvinne, på høyden av sin karriere. men så ble hun truffet av en buss døde. Hennes sjel havnet i himmelen, og foran perleporten ble hun møtt av St. Peter selv.

«Velkommen til himmelen», sa St. Peter. Men før jeg slipper deg inn, ser det ut som om vi har et problem. Du skjønner, merkelig nok, har vi aldri hatt en karrierekvinne her, og vi vet ikke helt hva vi skal gjøre med deg.» «Ikke noe problem, bare slipp meg inn» «Det skulle jeg gjerne gjort. Men det er høyere makter som bestemmer. Vi har
bestemt at du skal tilbringe en dag i helvete og en dag i himmelen, så skal du selv få bestemme hvor du vil tilbringe evigheten. «Jeg tror jeg faktisk har bestemt meg, jeg ville foretrekke å være i himmelen,» sa kvinnen. «Beklager, vi har regler.» St. Peter førte kvinnen inn i en heis, og denne gikk nedover- nedover-nedover til helvete.

Dørene åpnet seg, og hun gikk ut og befant seg på en grønn golf slette. I det fjerne lå det et vakkert hus og en golfklubb. Hun gikk dit. Foran huset sto alle hennes gamle venner, alle kollegaer som hun hadde arbeidet hardt med. Alle var kledd for fest, og ønsket henne velkommen. De kysset henne på kinnene, og de snakket om gamle dager. De spilte noen runder med golf og da natten nærmet seg, gikk de på klubben, hvor hun ble servert en hummer middag. Hun møtte djevelen, en hyggelig kar. Hun spøkte,
danset og lo. Hun hadde en så hyggelig at tiden bare fløy og før hun viste ordet av det , var det på tide å dra. Alle tok henne i hånden, sa farvel og vinket farvel til henne, da hun gikk inn i heisen.

Så gikk det oppover- oppover- oppover , til hun igjen sto foran perleporten. Der ventet St. Peter på henne, han sa: «Nå skal du tilbringe en dag i himmelen.» Så tilbragte hun 24 timer i himmelen, hvor hun hang rundt på skyene, spilte på harpe og sang. Og før hun viste ordet av det, så var tiden over. Hun hadde hatt en flott tid.

St. Peter kom og hentet henne. «Du har nå tilbragt tid i himmelen og helvete. Nå må du velge hvor du vil tilbringe din evighet.» Kvinnen tenkte seg om og sa: «Vel, jeg trodde aldri jeg skulle si dette. Himmelen er virkelig flott, men jeg tror jeg har det bedre i helvete.»

St. Peter fulgte henne til heisen og igjen ble hun fraktet nedover til helvete. Da dørene åpnet seg, befant hun seg i et øde og isolert landskap. Hun så venner kledd i filler, de gikk rundt og plukket søppel som de la i sekker. Djevelen kom og la sin arm rundt henne.

«Men jeg forstår ikke,» stammet kvinnen, «sist jeg var her, var det golf, jeg spiste hummer og hadde en flott tid. Når er det bare søppel her og vennene mine ser ulykkelige ut.» Djevelen så på henne og sa: I går så rekrutterte vi deg, nå er du ansatt.»