En vietnamesisk fortelling.

En omreisende kom hjem til landsbyen sin etter en lang reise. Han kunne fortelle følgene fortelling: ”På mine reiser, så jeg de mest utrolige ting. Ja, engang så jeg et skip som var så langt at det overgikk fantasien. En ung gutt på 12 forlot babord og skulle gå akterut. Da han nådde masten, hadde hans hår og skjegg blitt hvitt. Og han døde av alderdom før han nådde den andre siden av båten.”

En landsbybeboer, som hadde hørt slike fortellinger før, sa da: ”Jeg syns ikke det er noe merkelig med det du akkurat fortalte. Jeg selv gikk engang gjennom en skog med trær så høye at det var umulig å vurdere hvor høye de var. Ja, en fugl prøvde faktisk å fly til toppen, men etter 10 år hadde den ikke engang kommet halvveis.”

”Det der er en stor løgn!” ropte den første fortelleren. ”Hvordan kunne det være mulig?” ”Hvordan?”, sa den andre rolig. ”Hvorfor er ikke det sant? Hvor skulle man ellers finne trær som passet som mast på det skipet du beskrev?”