Kilde: Folk tales from Korea, Zong In-Sob
En ung mann var på vei til Seoul for å ta en eksamen. Da kvelden nærmet seg, tok han inn på et vertshus. Han ga eieren et korn av hirse og sa: ”Ta godt vare på den. Det er meget verdifull. Jeg vil ha det tilbake når jeg reiser videre i morgen.”

Morgen etter ba han vertshuseieren om å få kornet tilbake. ”Men rotta spiste det opp i natt”, sa vertshuseieren. ”Så gi meg rotta”, sa den unge mannen. Vertshuseieren fanget rotta og ga den til han. Den unge mannen gikk videre med rotta.

Den kvelden tok han inn på et annet vertshus. Han ga rotta til eieren og understreket at rotta var verdifull og måtte passes godt på. Morgen etter ba han om å få sin rotte. ”Katten spiste den i natt,” sa vertshuseieren. Den ungen mannen sa: ”Gi meg katten”, og vertshuseieren ga han katten. Den unge mannen gikk videre med katten.

Da han nådde et nytt vertshus, ga han eieren katten. Men neste morgen fortalte eieren at katten var sparket til døde av en hest. Den unge mannen forlangte hesten og eieren ga han den. Så reiste den unge mannen videre med hesten.

På det neste vertshuset ba han eieren om å passe godt på hesten. Men morgen etter fikk han vite at hesten var stanget til døde av en okse. Så han tok oksen isteden og drev den av gårde til Seoul. Igjen måtte han overnatte på et vertshus og oksen skulle tas vare på av eieren. Neste morgen kom vertshuseieren til den unge mannen og unnskyldte seg veldig. Hans sønn hadde tatt oksen og solgt den til en minister ved en feiltagelse. Den unge mannen forlangte at ministeren skulle komme til han.

Vertshuseieren måtte gå til ministeren og forklare hvordan det hang sammen. Ministeren sa: ”Siden han har mot til å tilkalle meg, må dette være en meget interessant mann. Bring han hit.” Den unge mannen ble fraktet til ministeren. ”Gi meg min okse tilbake”, forlangte han med en gang. ”Jeg er redd den allerede er slaktet og spist,” svarte ministeren. Den unge mannen sto på sitt: ”Bring meg den som åt oksen.” Ministeren var så imponert over den unge mannens fryktløshet og stahet og ønsket han velkommen og ga han sin datter som kone.