Tilbakemeldinger

0
86

Som jeg skrev i går, ringte redaktøren meg da jeg landet i London. Det er et godt trekk at de svarer raskt, syns jeg. Men så var det det å håndtere tilbakemeldingene. Tilbakemeldinger jeg selv må gi til studenter og da er det absolutt god trening å få høre det, gjeldende eget arbeid.
For det var i grunnen ikke så mye positivt.

Saken er at de ønsker gjerne en serieroman fra vikingtiden, men om dette var det de ønsket er veldig usikkert. Jeg skal møte redaktøren denne uken og se hvordan det jeg har gjort kan bakes om.

For det første må jeg kutte erotikken. Jeg har skrevet den ut ganske grafisk og redaktøren sa tydelig fra at her har de brukt år på å fjerne husmorporno stemplet, så dette måtte de være forsiktige med. Dette var egentlig det mest negative jeg tok til meg. Det har nemlig blitt en drivkraft i hovedpersonen, eller det synlige tegnet på hennes drivkraft. Hun vil ut av den gitte rollen som er påtenkt henne og det synes gjennom hennes oppvåkning mot et menneske hun absolutt ikke får lov til å ta i betraktning.

Det andre er at karakterene framstår for moderne i forhold til tiden, og den kan jeg forstå, men hvordan jeg skal få de “gammelmodige”, vet jeg ikke.

Det tredje er at der skjer for lite. Dette er litt i motsetning i forhold til hva forrige redaktør sa, som ønsket det langsommere med flere detaljer.

Det fjerde er at jeg må kutte de mannlige synsvinklene. Det er det ikke mange av, men jeg ville bryte det opp med deler fra faren og den mannlige hovedpersonen for å skape forviklinger i plottet. Det må jeg altså kutte.

Det tok meg noen timer å komme over disse tilbakemeldingene, fire ukers hardt arbeid rant ut av hendene mine. Men motstand må til for å strekke seg enda lenger, regner jeg med.