Tankesprang – 12 dager til forestilling

0
177

Tanken din springer, hopper, gjør omdreiinger og omveltninger, den assosierer og irriterer og faller ofte ut. Den rommer mer enn det du kan ordlegge. Slik er det også når du lytter, du kobler til egne assosiasjoner, erfaringer og minner.

Og slik er det i denne forestillingen. Du møter ikke en ren oppbyggende plotdramaturgi. Du kan kalle det en mer poetisk dramaturgi som vil være tilstede, fordi det til en viss grad åpner opp for brede tolkninger. Det er assosiativt oppbygd, et ord og brått er du i en annen fortelling. Det skaper en tvetydighet og forhåpentligvis rom til å legge seg selv inn i opplevelsen.

Lydbildet danner det usagte narrativet, det emosjonelle minnet. Lydbildet består blant annet av feltopptak og så har vi (Gyrid og jeg) vært i studio og gjort opptak av bestemte lyder til forestillingen, slik som lyden av strikkepinner. For hva tenker du når du hører lyden av strikkepinner? Sene høstkvelder, en bestemor i et hjørne, masketelling, ull som klør, sauen på beite, sverd som slår mot hverandre, håndarbeid på skolen, plagget som ikke ble ferdig, genseren som du vasket for hardt, myk pakke under treet, da det raknet for deg?

Vel, man får se hva som dukker opp, men du dukker opp?

Billetter til forestillingen finner du her.
Les om forestillingen her.

Comments

comments