Siste mulighet i dag

0
428

I dag er det siste mulighet til å få med seg fortellerforestillingen skapt av Tze Yeung, Andreas og meg. Det foregår på sentralen i Oslo kl. 1630. Men festivalen har mer på programmet så sjekk det her.

Det er også to stykker som har skrevet om forestillingen som du kan lese her og her.

Jeg var selv på festivalen i går og fikk med meg de tre hendelsene/forestillingene. Først hørte jeg Katrice Hearslys ”Clockwork” som var en forestilling med en rammefortelling om en jente som blir undertrykket av kapitalismens samfunn hvor verdiene er målt i markedsføring. Inne i den rammefortellingen hadde Katrice puttet et kunsteventyr og to tradisjonelle fortellinger, alle tre fortellinger om kvinner som på et eller annet vis blir undertrykket av sine omgivelser. Rammefortellingen var nok skapt av Katrice, mens de tre andre fortellingene var kjente for de som er inne i faget muntlig fortellerkunst.

Deretter var det Tindbergs ”Hjelp meg i min vantru”, en hybrid forestilling om tro og tvil, som jo er festivalens skjema. Forestillingen blandet sjangre som stand – up, opplesning, personlig fortelling, poesi med referanser til Bibelen og skuespill Tindberg har vært med i.

Kvelden ble avluttet med AfterStory hvor tre fortellere fortalte sine personlige fortellinger. Øystein fortalte om da han ble stoppet i sikkerhetskontrollen i Ukrainia, Soula fortalte om sin klatring til Olympen og Jon Sigve om da han skulle ta lappen, noe han holder på med ennå.

Sentralen har vakre omgivelser, men problemet er at det er vanskelig å skape en følelse av faglig fellesskap der. Det foregår flere arrangementer samtidig med andre arrangører og lyttere og fortellere finner hverandre ikke. De som står i festivalen gjør en fantastisk jobb med Mette Kaaby i spissen, men jeg håper at fortellerfestivalen revurderer sin beliggenhet av festivalen for framtiden.

Comments

comments