Reiser hjem i dag

0
81

I går uttrykte jeg min begeistring over den lille byen Lewes, men jeg kan ikke si det samme om konferansen som er grunnen til at Venke og jeg er i England. I går tok vi toget til det enda mindre stedet kalt Falmer. Der ligger University of Sussex hvor konferansen skulle foregå. Det var noen imponerende og spennende partnere til konferansen, men disse så vi dessverre ingenting til.

Da vi ankom konferansen virket det som dette var et møte mellom gamle venner, folk klemte hverandre som om de ikke hadde sett hverandre på lenge, dette antydet at Venke og jeg egentlig ikke hørte hjemme her. Vi burde ha skjønt at de var der for å høre sine venner, sine kjente og kjære.

Konferansen åpnet med en Key – note speaker, en felles forelesning, og her falt jeg helt av. Jeg holdt på å sovne og måtte notere ned, for å holde meg våken, hva som ikke fikk forelesningen til å fungere for meg:

  • Det handlet om en person som kun er kjent for briter, det vil si jeg hadde ingen referanser til forelesningen
  • Forelesningen hadde ingen akademiske referanser og framsto som kvasi-akademisk med slutninger trukket av foreleseren
  • Forelesningen var i et spor, den hadde en PowerPoint som besto av 30 bilder og disse ble kjørt kontinuerlig gjennom forelesningen
  • Teksten inneholdt for få nivåer
  • Teksten kunne like greit vært lest fra en bok
  • Teksten inneholdt for mye informasjon
  • Foreleseren hadde energi, men den spant kun rundt henne
  • Foreleseren hadde ikke noe forhold til rommet og sto framfor powerpointen med bilder

Alt i alt ble det for ensformig.

Etter denne fellesåpningen, ble det kjørt parallelle sesjoner i tre omganger. Hver sesjon inneholdt 3 – 4 framlegg som besto av 15 minutter. Arrangørene hadde her ikke sortert ut gode papere. Jeg fikk et inntrykk at de hadde akseptert alt, bare for å fylle opp konferansen. Så kvaliteten varierte stort.

Da det kom til vår tur, var det knapt noen igjen. Vi var i den siste sesjonen og folk hadde dratt med sine kjente og kjære, så vi hadde knapt noen deltakere. Jeg burde vel ha ant ugler i mosen, for en sesjon før oss ble avlyst da det verken kom lyttere og 2 av tre presentasjoner viste seg ikke å komme. I vår sesjon var det også 2 som hadde avlyst sin presentasjon. Kunne det være slik at de hadde sett igjennom programmet og forstått at denne konferansen ikke ville gi særlig uttelling i deres karriere?

I vår sesjon presenterte vi sammen med en irsk musiker, og da hun presenterte sitt innlegg, så vi at det hang veldig godt sammen med vår presentasjon. Hun fortalte om tradisjonsangen Kenning, som er sanger knyttet til sorg. Vårt innlegg gikk bra, hadde vi bare hatt flere lyttere. Det ble en interessant diskusjon i etterkant.

Men dette gir svært lite uttelling for oss, når vi er omgitt av dårlig gjennomtenkt konferanse, med for få deltakere. Vi må registrere dette i etterkant, vi har dekket alle utgifter og har dessverre lite å komme hjem med. Vi var så skuffet at vi rett og slett dro tilbake til Lewes og fikk ikke med oss resten av konferansen. Og vi avsluttet dagen med en heller smakløs middag og en riktig god latter.

Om et par timer, setter jeg kursen hjemover.