I går hadde Martin og jeg to prøveforestillinger “Stjæle sølvender.” Den musikalske fortellerforestillingen er laget med henblikk på fortellerfestivalen i år, og da vil vi opptre sammen med Det Norske Kammerorkester. Disse prøvene har vi ikke begynt på ennå, og det blir bare tre prøver. Litt bekymringsverdig, men visstnok vanlig i DEN musikalske verden. Musikerne bruker noter under forestillingen.

Uansett, vi var ute i skolen og prøvde ut forestillingen. Martin er ung komponist og det var hans første opptreden i grunnskolen. All musikken lå inne på dataen som Martin spilte på underveis for å hente fram de ulike lydbildene. Mange av disse vil også være en del av den endelige forestillingen.

Det som var utrolig spennende, var å høre elevenes assosiasjoner i etterkant, de kom med uttalelser som dråper av vann, en jungel, en foss og lignende. Dette har jeg lyst til å gjøre mer av, for det er noe med de referanserammene barn har og hvordan de orienterer og artikulerer seg i forhold til disse.

Barn vokser jo opp som skjerm konsumenter og har kanskje ikke et bevisst forhold til lyd (???), som med muntlig fortelling, de må skape sitt eget private rom for lyden. Kanskje de kommer i kontakt med en annen bevissthet eller det underbevisste, jeg kan ikke nok om det. Men jeg syns det var godt med fabuleringen etterpå.

Nå har vi lagt hele løpet og det som da gjenstår er å få de andre musikerne inne dette fortellende lydrommet som er skapt. Det blir nok annerledes med musikere, men jeg ser fram til den utfordringen!

Comments

comments