Påskedag

0
69

For en slaraffenuke det har vært, og deilig. Det er fantastisk med bypåske, det er helt stille i byen og du kan gå midt i byveien om du ønsker. Ja takk til enda mer bilfritt sentrum!

Jeg har lest, jeg har lest fag, men først og fremst andre bøker. Jeg har gjort meg ferdig med Günter Grass “Mitt århundre”. En forunderlig bok, hvert kapittel er et år mellom 1900 og 1999 og fungerer som en slags dagbok eller brev sendt, hvert kapittel med ny hovedperson som skriver i jeg-form. Om man sitter inne med mye bedre tyske referanser enn meg, vil man nok ha bedre utbytte av boken enn det jeg hadde. Men jeg liker det polyfoniske blikket disse stemmene gir på et århundre, grepet er godt!

Så har jeg lest Jo Nesbø “Tørst” og anser meg nå som ferdig med Harry Hole, etter å ha lest “kun” tre thrillerkrim med han som protagonist. Jovisst, er det glitrende plott og jeg er nysgjerrig hele boken igjennom på hvem som er den egentlige forbryteren. Men bøkene blir for like bygd opp for meg og jeg syns ikke det er like stas at Hole hver gang skal gå på en personlig smell. Dessuten er detaljene for bestialske og blir en del av mine drømmer. Krim er den store sjangeren, jeg har gått på et par krimkurs og jeg er usikker på om dette er min type litteratur. Men jeg har nok ikke lest nok. For øyeblikket er haugen med uleste bøker så stor at jeg lar det gå en stund før jeg fordyper meg mer i den sjangeren.

Jeg har begynt på Thomas Mann og lar det stå til for øyeblikket!

Dette var har vært en stille uke, men så kommer 14 dager med arbeid til opp over ørene. Jeg skal puste langsomt i dag og i morgen og så sette giret inn.
Ha fortsatt en god påske.