På kontoret

0
304

Disse dagene sitter jeg på kontoret. Hvorfor ikke? Været er ikke til å være sommerlig i og jeg liker å arbeide. Det som er fint med å arbeide om sommeren, er at du kan arbeide i et tempo som passer deg.

Det er svært få her, naturlig nok. Men jeg hører kaffemaskinen gå, så helt alene er jeg ikke. Det vaskes her og noen kontorer får nytt datautstyr.
Så hva arbeider jeg med? Jeg skal ha et ukes kurs i sommer som jeg planlegger. Jeg liker å bruke god tid på å forberede undervisning, så jeg tar en time ad gangen. Jeg vet ikke hva slags deltakere jeg får, men jeg regner med at de har noe erfaring. Kurset skal foregå i Finland.

Men hovedgeskjeften er å omsider gjøre ferdig fortellerboken jeg har holdt på med i en evighet. Noe av grunnen til denne evigheten er at manuset ble liggende hos universitetsforlaget i over et år. Dette forlaget ga ut min forrige fagbok og derfor henvendte jeg meg der. Men etter purring og lignende kom de fram til at de ikke kunne gi den ut. Det er ikke mange bøker igjen av den gamle fortellerboken, så om du ønsker den før den forsvinner, kan du kjøpe den her.

Og der fikk jeg inn litt reklame.

Uansett, ny bok er på gang. Den har nå vært igjennom en redaktørs kyndige hånd, hun har strøket og flyttet på og kommentert og det er dette jeg nå går igjennom. Og mens jeg sitter her og styrer foran dataen kommer en kollega innom og generøst gir meg en jordbærkurv. For en hyggelig gave å få når jeg sitter midt i stikkordsbehandlingen og prøver å forstå det. Arbeid og glede blander seg og blir en søt opplevelse.

Mer om boken når den endelig er ferdig og ved godt hold i mine hender.

Comments

comments