Oppvarming

Som forteller er det lurt å venne seg til å varme opp og trene litt hver dag. Her er et oppsett på oppvarming dere kan følge til å begynne med, etter hvert finner du nok dine egne preferanser når det gjelder øvelser.

  1. Gni hendene fort mot hverandre til du kjenner du blir varm opp armen.
  2. Slå med håndflatene raskt på kroppen, begynn nede ved føttene og slå oppover kroppen.
  3. Stå med føttene med litt avstand og tærne skal peke litt innover, ha en knekk i knærne. Rull med hodet og forkroppen nedover til armene og hodet henger slapt ned mot gulvet. Pust fire ganger og for hvert pust slapper du av. Rull opp til stående.
  4. Stå på samme måte som over, framfor deg forestiller du deg at det står et brennende lys. Du skal prøve å blåse så flammen beveger seg gjennom å trekke pusten inn gjennom nesa og puste ut gjennom munnen. Du tømmer deg helt for oksygen før du trekker pusten.
  5. Samme som over, men denne gangen legger du en lyd på utpust. Du skal forestille deg at lyden kommer fra føttene, og på neste utpust fra knærne og slik fortsetter du til hodet er det siste punktet du fokuserer på når du lager lyd. Ikke press ut lyden, men la «den ligge på» utpusten.
  6. På forhånd har du tatt en gammel kortstokk og på hvert kort har skrevet ned ulike instruksjoner som: fortell som en prest, veiv med armene, beskriv et bilde, fortell fort osv, alt du måtte komme på av fortellerstiler, måter å bruke stemme og kropp på og hva du kan fortelle. Du trekker to kort og improviserer det som står på kortene. Gjør dette i tre runder.

Comments

comments