Fortellerforestilling: Kvinne – kriger – kone

Jeg ønsker å gjennomføre forestillingen i ulike kontekster og forestillingen egner seg for publikum fra 13 år og oppover. Jeg er på jakt etter ulike situasjoner å fortelle i, og det trenger ikke være en stor publikumsgruppe tilstede. Å fortelle til et menneske er også fint. Jeg kan også fortelle i «private» hjem eller et annet sted som ikke er typisk scene. Forestillingen må gjennomføres i mars og april måned og har en varighet på 40 – 50 minutter.

Ønsker du forestillingen, kanskje hjem til deg, eller ute i en eller sammenheng så kontakt meg: heidi (@) fortellerkunstner.no.

Forestillingen koster ingenting og kan prøves ut i Oslo og Østfold.

Mer om forestillingen:

Jeg er redd.
Jeg er redd for å ikke finne en plass.
Jeg er redd for å glemme og jeg er redd for å bli glemt.

Dette er en fortellerforestilling om minner og hvilke fortellinger vi ønsker å fortelle om oss selv og andre. Fortellerforestillingen beveger seg mellom den historiske erfaringen og den fantastiske fantasien.

Fortellerforestillingen baserer seg på en fornaldersaga hentet fra norrøn diktning.
Da Hervor blir født er det ønskelig at hun skal dø. De lar henne leve, hun vokser opp og blir en kriger. Fortellingen handler om et menneske som bryter med det som er forventet. Fortellingen stiller spørsmål ved vår egen moral, for kan vi identifisere oss med et menneske som også utfordrer oss. Det er ikke sikkert Hervor levde, men hennes liv kan representere de historier som finnes og som ikke blir fortalt slik at de kan endre og bli endret.

Fortellerkunstner Mimesis Heidi Dahlsveen forteller stilsikkert det avanserte materialet, gjennom presise gester og ord maler hun fram fortellingen for lytternes indre øye.

Mimesis Heidi Dahlsveen er en av Norges mest ettertraktede fortellerkunstnere. Hun har arbeidet som fortellerkunstner siden 1996 i både inn – og utland. Hun deltatt på flere festivaler og i tre EU prosjekter som omhandler den muntlige fortellerkunsten. Hun er førstelektor i muntlig fortellerkunst ved OsloMet og i 2008 ga hun ut fagboken “innføring i muntlig fortellerkunst”, Universitetsforlaget.

Comments

comments