Ikke la meg friste

0
134

Jeg skriver og skriver i små porsjoner. Jeg ser stadig reklame i sosiale medier for Margaret Atwoods masterclass i skriving. Algoritmene har funnet meg. Du vet, forfatteren av blant annet Handmaids tale. Jeg har inderlig lyst å melde meg på. Det koster flesk. Og nå som dagene allerede er fylt opp, trenger jeg virkelig det? Jeg har jo tatt en rekke skrivekurs og innholdsfortegnelsen viser at det er et standard skrivekurs med oppbygging rundt et plot, tror jeg. Jeg er nødt til å legge tanken bort og fortsette med å knote det jeg knoter med for å skrive det knotete.

Det er nemlig typisk meg, når jeg føler at det går meg i mot, hiver jeg meg inn i noe nytt for å få en eller annen form for anerkjennelse, eller jeg gjør om i leiligheten og tror at dagen framstår som noe med blanke ark. Jeg har heldigvis sluttet med å ty til nye innkjøp. Isteden pakker jeg klær bort og får meg en overraskelse når jeg pakker klærne opp.

Men det er ikke det jeg skal skrive om. Hvor er jeg med serieromanen nå?
Jeg er fortsatt i oppbyggingen av fortellingen rundt den nye hovedpersonen og for meg handler det mye om å skrive og se hva som skjer. Jeg skriver meg inn i det. Så leser jeg over det og fyller på, skriver om eller forkaster det.

I promoen til Atwoods kurs, sier hun at hun kun skriver om ting som har skjedd. Dette syns jeg er en interessant uttalelse. Og kanskje en pekepinn på hva jeg kan gjøre denne uken. Jeg kan fylle opp romanen med hendelser som jeg vet har skjedd, men selvfølgelig gjøre det om til den konteksten romanen befinner seg i. Samtidig vet jeg at virkeligheten svært så ofte overgår den fiksjonen man etterstreber.

Comments

comments