I flyt

0
82

Det har vært en aktiv uke, hvor fredagen framsto som et en etterlengtet frisk bris, skjønt det var en framdiktet tanke. Det er altfor varmt som jeg skrev i går.

Mandag var dagen for hjemreise, hjem fra Romania. Jeg liker landet, vi kjørte en tur ut av byen og gjennom landsbyene hvor gamle kvinner satt tre og tre på benker langs veien, med skaut og tradisjonelle kostymer. Jeg liker de kontrastene, i byen med ungdommer som er storrøykere og plutselig å være midt i en gjengrodd skog.

Tirsdagen var tung, jeg kom sent hjem på mandag og måtte tidlig opp for å delta på midtveissamling på mentorkurset. I kurset har jeg en fast mentor som veileder meg, og denne gangen på kurset fikk jeg samtale med andre mentorer også. Det ble en trening i å uttrykke mine tanker på ny. Samtidig er det veldig nettverksbyggende. Dette kurset er primært beregnet på professoropprykk, så dosentopprykket er litt mye på siden og enkelte ganger føler jeg med som en klump om foten og egentlig ikke god nok. Det er synd at det praksisnære skal tape for det skriftlige akademiske som nesten ingen leser.

Dagen etter var det tid for sensurering av en masterstudent. Jeg trodde at vi hadde god tid, men jammen brukte vi lang tid på oppgaven. Vi hang oss opp i detaljer, slik man skal gjøre ved en mastersensurering. Uansett, studenten kom seg i havn.

På torsdag dro jeg til Kjeller for å bli veiledet av min mentor, og tilbakemeldingene tok meg skritt videre i å bli voksen på lissom. Fredagen gikk med til rydding og det var meningen jeg skulle ta igjen det tapte. Det gikk ikke helt slik. Sofaens gravitet var for sterk.

Lørdag handlet om å gå langsomt. Men jammen ble Atsjoo (hunden) angrepet av to franske bulldogger. Det var to unghunder som ikke lot seg holde i skinnet av sin eier. Atsjoo misliker den hunderasen sterkt og knurrer på god avstand, noe som tente disse to hundene. Det er båndtvang, men jeg holdt kjeft og sa ingenting til hundeeieren som sterkt beklaget det.

I dag har jeg våknet opp med klager fra sønnen, han har skadet foten og stønner. Kanskje vi må på legevakten.