I dag er begynnelsen på noen lange dager, i dag begynner det nye studiet kalt muntlig fortellerkunst, som har goder fra studiet fortellerkunst og muntlig fortelling. Det skal med andre ord både tilfredsstille de som følger en bachelor og de som tar det som et enkelt emne. Det vil si at studiet går både på dagtid og kveldstid. Studiet vil også gjøre mine dager lettere i et studieår, for de siste årene har all undervisning ligget på høsten og dermed har det blitt mindre tid til annet. Det vil si at jeg har ikke gitt det andre mindre tid, men har arbeidet dobbelt opp.

Uansett, jeg må si at jeg gleder meg til å komme i gang i kveld. Jeg krysser fingrene for en fin blanding av studenter. De som kommer utenfra har levert motivasjonsbrev, så jeg har en anelse om hva de ønsker.

I dag blir fokuset på undervisning å bli kjent med hverandre og faget. I morgen arbeider vi med fantasi og begynner arbeidet med folkeeventyr. I morgen er undervisningen lagt til 10 timer, så det blir kanskje årets mest krevende dag så langt. Lørdag er fokuset å finne fortellinger og å komme i gang med et bestemt folkeeventyr som studentene selv velger.

Å sette igang med studenter innenfor dette emnet, er å prøve å legge til rette for et habitat hvor det genereres fortellinger og hvor man kan arbeide med de estetiske valgene. Som oftest pleier jeg å spørre studentene hva de ønsker med studiet, det tror jeg at jeg skal kutte ut i år. De skal heller få arbeide seg inn i faget, bli kjent med det og dets muligheter. Forhåpentligvis kan det være med på å gjøre verden til et bedre sted, intet mindre!

Comments

comments