Hva byr 2019 på?

0
277

Kalenderen fylles opp dette året også, men la meg ta for meg det første halvåret. For det første må jeg ut med forestillingen om Hervor i februar og mars, med tjue forestillinger. Dette blir støttet av FFUK og Oslo kommune. Forestillingen handler om den kvinnelige krigeren som bryter det som er forventet av en kvinne, ispedd en dose norrøn mytologi.

Men den store oppgaven er å komme i havn med dosentsøknaden som jeg skal levere 14. april. Jeg skriver den mellom de andre slagene. Jeg har utkastet til søknaden klar, men den er for øyeblikket for beskrivende, jeg må også ferdigstille to artikler og så dokumentere alt sammen.

Jeg fortsetter med fortelling på «min» faste grunnskole og prosjektet AT425 fortsetter til juni. Jeg arbeider også med forestillingen som foreløpig har arbeidstittelen «Ut å stjæle sølvender»; mandager og tirsdager brukes til samspill med en ung komponist og det hele har premiere med kammerorkesteret i mars. Prosjektet bygger på folkeeventyret om Askeladden som stjal sølvendene.

I februar blir det fortellerrazzia i Rygge kommune for ellevte året på råd og den måneden reiser jeg også til Portugal og Skottland. Det blir flere internasjonal reiser dette halvåret, i april reiser jeg til Italia og Danmark og i juni til Wales. I juli skal jeg for første gang ha kurs på nordisk fortellerseminar, en samling som har eksistert nesten like lenge som jeg har vært forteller. Når det gjelder Wales, har jeg fått antatt en Paper på en konferanse. Men ikke bare det, når det først gikk rykter om at jeg skulle komme, har jeg blitt spurt om å være keynote speaker og holde en workshop, OG ha en forestilling. Føler meg da veldig populær.
Så er det arbeidet med FEST og muntlig fortellerkunst. Akkurat nå arbeider jeg med å intervjue (og transkribere dette) tjue fortellere rundt om i Europa for å få innblikk i metoder og syn på hvilken rolle den muntlige fortellerkunsten skal spille i vår samtid.
Ja, jeg har en streng arbeidsdisiplin denne våren også.

Comments

comments