Hovedperson

0
87

Jeg har skrevet litt hver dag på serieromanen mens jeg har vært i Danmark, ikke mye, men litt. Jeg må innrømme at jeg mistet litt futten etter forrige tilbakemelding, følte at jeg hadde skrevet meg ferdig. For at jeg skulle få ny giv, gjorde jeg et anstrengende grep. Jeg har byttet ut hovedperson. Nå skriver jeg meg langsomt igjennom manuset for å se hva den nye hovedpersonen kan bidra med, blir det flere dramatiske øyeblikk med den nye?

Forrige hovedperson var eldstedatter på gården, men som sagt, etter forrige tilbakemelding gikk jeg tom. Jeg hadde ikke noe nytt å komme på. Så husket jeg at ved de to møtene jeg har hatt med redaktørene, ble alltid trellen nevnt, hovedpersonens fortrolige. Kanskje jeg har bedre grep på den underdanige kvinnen? Kan være at det er lettere for meg å kjenne meg igjen i henne? Så nå er hun hovedperson og med henne har det fulgt nye hendelser som jeg bare skriver meg igjennom nå.

Jeg skriver uten tanke på estetikk og virkemidler, jeg ønsker primært å få hendelser som sammen kan skape en spenning, leter etter episoder som fører meg et sted, skriver litt uten mål og mening. Det er litt befriende, så får jeg se om det dukker opp noen gullkorn.

Uansett, det viktige er at jeg skriver litt hver dag, så jeg i det minste får en følelse av progresjon.