Gatefoto

0
448

Denne helgen går jeg på et veldig utfordrende kurs ledet av fotografen Trond Lindholm. Vi, det vil si deltakerne, er ute i gatene og fotograferer. Og aller helst skal vi ta bilder av mennesker, hvilket fører til at jeg må gjøre ting jeg føler meg ukomfortabel med. Skal man drive med gatefoto må man være ute blant mennesker.

I går da kurset begynte, tok jeg meg selv i å lure på om jeg har kommet i alderen ”finn deg sjæl” eller selvutvikling. Jeg har valgt å kalle det etterutdanning! For på kurset traff jeg to som jeg har truffet via andre kurs, veldig hyggelig! Samtidig kunne jeg ikke la være å sneie bort i en tanke om nettopp selvutviklingen, nok om det!

Tilbake til kurset. Første oppgave hadde temaet ”God morgen Oslo.” Vi måtte ut i gata og ta et bilde som illustrerte det. Jeg tenkte at jeg skulle gå rett i gapet på et eller annet dyr og snakke med et fremmed menneske. Jeg gikk bort til en gatekiosk med japansk gatemat og kjøpte en lunsj samtidig som jeg spurte om jeg kunne få ta bilde. Det fikk jeg og det ga meg naturlig nok en mestringsfølelse.

Oppgave nummer to besto i å ta bilder som ikke hadde ansikter. Jeg fant to motiver ved Oslo Domkirke, det ene et sovende menneske. Det andre var en bulgarer jeg kom i snakk med. Han satt og skrellet en appelsin og jeg syns fargen på appelsinen sto fram.

Den tredje oppgaven var en ”hjemmelekse”, som besto i å ta tre portretter av fremmede mennesker. En grusom oppgave, for sjansen for å få nei er stor. Jeg fikk tatt to i går kveld. Jeg skal ut og finne et tredje menneske denne morgen før kurset begynner igjen. Om jeg ikke finner det, får jeg bruke den japanske kvinnen jeg tok bilde av tidligere.

Jeg vil også ta med et annet bilde jeg kom over, røyken som sneiet topplokket på de to andre, syns jeg er et ugjenkallelig øyeblikk fra gata.

Comments

comments