Gammelt stoff i ny produksjon

0
324

I går begynte arbeidet med Hervor på ny, denne gangen skal det produseres en «full» forestilling med støtte fra norsk kulturråd. Med det mener jeg nykomponert musikk av Gyrid Nordal Kaldestad og regi ved Paula Crutchlow. Paula har kommet til byen, fra England.

Problemet med Hervor så langt er at jeg ikke har knekket den reelle katarsis koden, jeg har et dramaturgisk problem, hvor det ikke er noen hemmeligheter som ligger under og gnager. Jeg har prøvd en rekke ulike varianter for å løse det, uten at det har hjulpet. Forhåpentligvis hjelper utenfor blikket fra Paula.

Paula kom reisende i går, og vi tilbrakte tiden med å vandre rundt i byen mens vi snakket om materialet. Jeg kjenner at jeg er litt bekymret, for hun liker det som er løst i fisken, mens jeg ønsker en stram og overraskende og forløsende dramaturgi.

Teknologi skal også inkluderes i arbeidet og minner skal være noe av fokus. Så det er mange elementer å forholde seg til. Men jeg regner med at vi kommer i havn på et eller annet vis. Det heftige arbeidet begynner i dag og ender med en arbeidsvisning på fredag.

Comments

comments