Våre liv bærer med seg minner som igjen kan bli til fortellinger, noen av disse fortellingen kan formidles til andre. Dette er et fortellerkurs som formidler både kunnskap og opplevelse i det idylliske Hønse – Lovisas hus i Sagene bydel i Oslo, hvor du kan finne fortellinger i eget og andres liv.

Kurset handler om å fortelle historier muntlig. I alle samfunn og kulturer har det alltid blitt fortalt fortellinger. Fortellingen er en formel til å forstå og kommunisere det som skjer i hverdagen, i samfunnet og i livet. Kurset tar for seg fasene man går igjennom fra å finne en fortelling, valg av fortelling til formidling.

Kurset er beregnet på alle arbeider med eller ønsker å formidle fortelling for barn og voksne, og egner seg også for de som rett og slett ønsker å forstå eller finne fortellinger i sitt eget liv.

Det er praktisk lagt opp og består av øvelser og opplegg som deltakeren skal kan bruke etter endt kurs. I løpet av kurset vil også kursholderen fortelle ulike typer fortellinger for å illustrere hvordan en fortelling kan fungere.

Det blir servert suppe med brød under kurset. Du får kjøpt drikke på stedet.

Kursholder er fortelleren Mimesis Heidi Dahlsveen. Hun er en av Norges mest erfarne fortellere og er førstelektor i muntlig fortellerkunst ved OsloMet – storbyuniversitet. Mange av dagens fortellere er tidligere studenter av henne. Hun evner å kombinere erfaring med teori på en praktisk måt, og hennes undervisning kombinerer både humor og alvor. Dahlsveen opptrer nasjonalt og internasjonalt for barn og voksne, flere av hennes prosjekter er støttet av blant annet norsk kulturråd og hun sitter i EC i «Federation for European Storytelling.» I tillegg har hun utgitt to fagbøker i muntlig fortellerkunst.

Mimesis Heidi Dahlsveen er en del av Skaldskur som produserer kurset.
SKALDSKUR AS er et produksjons- og utviklingsselskap for muntlig fortellerkunst, scenekunst, litteratur, musikk og tverrkunstneriske uttrykk. Skaldskur utvikler og presenterer nye visningsformater, samarbeider med forskere i sine prosjekter og har en politisk og samfunnsaktuell profil. Skaldskur ble etablert november 2018 av Mimesis Heidi Dahlsveen, fortellerkunstner og førstelektor, og Mette Kaaby, kurator og musikkviter.

Kurspris: 1000,-
Sted: Hønse-Lovisas hus, Sandakerveien 2
Dato: 20. mars 2020
Tid: 1700 – 2100

For mer info om kurset: heidi@fortellerkunstner.no

Påmelding her.

Vedrørende mat, vegetar, allergener og lignende, send melding til heidi@fortellerkunstner.no

Comments

comments