Første uke

0
231

Da er første uke i det nye studieåret over. Den har vært hektisk og urytmisk med lite søvn og mye ”lappeteppe arbeid”.

Den nye Fortellerkunst klassen er i gang, en gjeng med veldig fine folk. Gjengen i fjor var også god, men i denne klassen er det helt tydelig potensielle fortellere for framtiden. Undervisningen har ikke hatt en god rytme, slik er det gjerne den første tiden. Vi leter etter å finne et felles språk og å bli kjent med hverandre. Neste uke skal de ha mitt favoritt tema: Undereventyr, men det skal jeg dessverre ikke selv undervise i.

Jeg underviser også første året i bachelor i år, men det blir først senere i høst. Jeg har fått økt stilling på HiOA og dermed mer undervisning. I første klasse arbeider studentene mot fortelling i skolen og i år har jeg en ide om at alle sammen skal arbeide med det samme eventyret. Dette er for å vise dem at en tekst kan ha ulike utgangspunkter. Les forresten den interessante artikkelen om scenetekst på scenekunst her. Den ser nærmere på kollektivets tekst som jo ligger nær den tradisjonelle fortellingen.

I år har jeg også tre masterstudenter som jeg skal veilede, og denne uken var det første masterseminar. Gjennom å veilede masterstudenter får jeg virkelig hevet min egen kompetanse og kunnskap.

Tidligere i et innlegg annonserte jeg at Harald – en konge blir skapt, skulle tas opp igjen. Det ble det delvis gjort. Fortellerforestillingen ble framført for første året denne fredagen. Vi skal prøve å framføre den senere i høst også, slik at det ikke blir for lang tid mellom hver gang den framføres. Det går tid med til å øve den inn hver gang og min tid er stram for øyeblikket.

I morgen er den ny uke med mye aktiviteter. Øystein og jeg skal spille inn en Podcast, tirsdag reiser jeg til Halden og jammen skal jeg arbeide litt med Ragnhild i uka som kommer. Onsdag er satt av til veiledning av masterstudentene og resten av uka går med til øvelse rettet mot Italia i slutten av september.

Samtidig prøver jeg å male ferdig leiligheten, der en vegg tas hver dag. Jeg håper å være ferdig med dette i løpet av neste helg.

Ha en god søndag.

Blogglistenhits

Comments

comments