Et kunststykke trodde jeg

0
86

Da trodde jeg at jeg hadde gjort en stor bragd. For en tid siden fikk jeg tilbakemeldinger av en redaktør på romanen, du kan lese det her. Og siden den gang har jeg arbeidet med omskriving av romanen. Men jeg tenkte jeg skulle være lur og lage to versjoner. For jeg var ikke helt villig til å legge bort det redaktøren hadde bedt meg om å gjøre. Tirsdag kveld sendte jeg avgårde de to versjonene og tenkte at nå fikk jeg pause for en stund, slik at jeg kunne ta igjen alt det andre jeg hadde tapt. Onsdag morgen tikket en e-post fra redaktøren inn. Der sto det at jeg 1. Brukte for kort tid på omskriving
2. Leverte to manus, hvor det ene inneholdt elementer de kunne ha seg frabedt
3. At det var for langt

Mitt opplegg var med andre ord ikke særlig velkomment. At jeg brukte for kort tid, overrasket meg. For det første syntes jeg at jeg hadde brukt veldig mye tid på det, til langt utover kvelden og var ikke noe av poenget at dette skulle gå rimelig raskt unna? Men de ønsker altså en enda større omskriving, så nå begynner jeg på nytt.
At jeg leverte to manus, burde jeg ikke ha gjort, den angrer jeg på. Men man må vel regne med at jeg gjør en rekke tabber i denne bransjen.
I mitt hode var jeg sikker på at et manus var på 60000 ord, for det første jeg leverte før sommeren skulle være ca 1/3 av en roman, 20000 ord. At det er for mange ord, er bare positivt for meg, for jeg har slitt med å fylle ut med dialoger og beskrivelser for å komme opp i det antallet jeg trodde det skulle være. Å fjerne er ikke noe problem.
Ja, da begynner jeg fra skrætsj igjen.