Interactive Coloring

drag iconDrag any color from the left toolbar to an area or text in the page. A blue outline will indicate a droppable element.

drag iconOn mobile, wait a tiny bit until you drag the color drop.

Et blikk fra Melsomvik

Da er jeg på reise igjen. Denne gangen er jeg i Melsomvik i Vestfold for å kurse seniorer i tre dager. Det er rimelig krevende for dette er livserfarne mennesker, mange med høy utdannelse og som elsker å utdanne seg videre. Jeg underviser en gruppe på 23 deltakere og som kommer fra både vest og nord. Du visste det kanskje ikke, men vi har i Norge et par folkehøyskoler for eldre også. Her går du riktignok ikke i et år, men på kortere kurs hvor du bor og spiser og kurses på skolen. Det er genialt spør du meg.

En mann på kurset som er 80 + har som sin store engasjement for å lese for eldre på sykehjem. Han tar fortellerkurset for å bli bedre på dette. En kvinne på 70+, er tidligere politiker med mer er stadig på farten. Etter dette kurset skal hun til Trondheim. Så tilbake til Vestfold før hun skal på Opera i Oslo før hun drar til Italia. Alt dette gjør hun på egenhånd og alene. Til middagen i går hadde hun pyntet seg med kjole og smykke og sko med høye hæler. Hun ble skuffet over å se at jeg ikke hadde pyntet meg til middag. For arbeider man med en slik gruppe, får man også høre det de sier rett fra levra. Ved middagen måtte jeg pålegge med etikken ved å ikke legge albuene på bordet og å spise suppe med skjea på siden.

Når jeg ser på denne gruppen, så stemmer nok de siste offentlige undersøkelsene: ved å fortsette å studere, holder du deg friskere lengre. Det er også noen trøblete sjeler her. Det er ihvertfall en, hun er høylytt om det. Hun snakker hele tiden om den historien hun ikke får fortelle, uten å fortelle hva det handler om. Jeg har ikke sett henne smile ennå. Du ser at dypsinnet ligger over brillene.

Snart fortsetter arbeidet, kurset. I dag skal vi arbeide mot en forestilling de skal ha i kveld.

Comments

comments

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

The author

Fortellerkunstner siden 1996 StorytellingArtist since 1996