Du er så mye mer – 13 dager til forestilling

0
264

Da Hervor blir født, er det ønskelig at hun plasseres i skogen, fordi hun ikke kommer til å oppfylle det som er forventet av henne. Og slik jeg nå kjenner Hervor i forestillingen, strever hun etter å bli noe som er større enn henne selv.

Vi er det, vi er større enn oss selv for vi hører til i en sammenheng. Vi er noe mer enn den ene siden som synes nå og da. Vi er større enn et polariserende kommentarfelt og blusen som ble kjøpt i går.

Vi er mer enn hard retorikk og stemmeseddelen vi fikk stemplet. Vi har flere sider enn det oppstilte konfirmasjonsbildet og puppen som legges på en skanner og presses flat. Vi er så mye mer enn nasjonale prøver og personnummer, enn frokostblanding og snikkarakteriseringer! Kua er også mer enn båsen den står i, bare så det er sagt.

Vi er iallfall ikke kun en systemsvikt, subjektet i en tilfeldig setning eller en skadefro latter på utpust.

Ja, jeg er en forteller, avatar, mor, tante, leser, lærer, forfatter, skaper, ødelegger, sinna, glad, trist og surmulende, ikke en smal tanke eller et tolkningsproblem!

Jeg syns det har blitt en slankeproblem i det offentlige rommet og synet på andre mennesker, jeg er bekymret for hvordan vi fortolker hverandre ned til 140 tegn og hvordan uenigheter hisses og spisses for å skape gode overskrifter med mange klikk. Jeg er imot raske algoritmer som tror de kan strømlinjeforme mitt nærvær, slik at jeg kan bli spiselig for andre og få en passe mengde hjerter. Selvfølgelig ønsker jeg å bli likt, «elsket», men ikke på bekostning av «jasså det er sann hun er». Ja, jeg er sånn, men jeg også noe annet. Det er du også!

Billetter til forestillingen finner du her.
Les om forestillingen her.

Comments

comments