Cristin og CV

0
276

Da er årets «sjølvmelding» gjennomført, det vil si der du må registrere fjorårets aktiviteter. Som ansatt ved en høgskole får jeg tildelt FOU midler, som betyr at de ligger i min stilling at jeg skal drive med «forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid». Da er det et krav om at du skal registrere hva du gjorde i 2015 i et system som er forkortet til Cristin, som igjen fører til at det høgskolen tjener penger på din virksomhet utover undervisningen. Når du er kunstnerisk utøvende er Cristin et særdeles tungs system, det er ikke ment for den type arbeid, det passer best om du driver med noe mer «samfunnsnyttig» en kunst (ironisk ment).

cristin

Cristin står for «Current Research Information SysTem In Norway» og skal ideelt sett være en kanal slik at interesserte i ditt fagområde kan finne deg, slik fungerer det ikke! Ihverfall ikke for meg. Jeg har aldri opplevd at noen oppdragsgivere eller andre for den saks skyld har funnet meg der. Søker du på mitt navn eller fagområdet «fortellerkunst» i google for eksempel, kommer ikke Cristin høyt opp, det kommer ikke opp i det hele tatt.

Og det er på ingen måte tilpasset sosiale medier, det har ingen delingsfunksjon. Da er det bedre med CV lagt ut andre steder som LinkedIn. Men fordi jeg er ansatt er jeg forpliktet til å sitte et par dager med å registrere aktiviteter i Cristin.

Så samtidig som jeg fyller ut Cristin, oppdaterer jeg CV’en samtidig. Men er det noe poeng med at en i min alder oppdaterer CV’en?? For guds skyld, ja! Jeg anser det som en ressurs jeg kan bruke engang jeg ser tilbake på livet mitt. Vel, ikke bare for kosens skyld. Det kommer en dag da man ønsker å søke opprykk og da er en oppdatert CV uvurderlig.
Jeg har lagt ut min CV i et eget bloggformat her.

Comments

comments