Det er noe jeg ikke helt skjønner. Jeg ville normalt sagt at forestillingen er om fjorten dager, altså søndag om fjorten dager. Men når jeg teller dagene i kalenderen er det femten dager, inkludert i dag. Nok om det.

En avatar er blant annet en tredimensjonal figur i et dataspill eller en virtuell verden. Opprinnelig komme begrepet fra hinduismen hvor en avatar er en inkarnasjon av en gud, en som lever blant mennesker.

Min avatar heter Mimesis, for øyeblikket ser hun slik ut som på bildene her, hun har hatt mange skikkelser. Nå er hun i mesh, det er første gang jeg prøver ut. Det vil si at hun skal se mer «foto realistisk ut», hvilket jeg ikke syns er så interessant. Men uttrykket er lettere å fotografere, det gir større muligheter innenfor å ta bilder. Men det er tungt å laste ned en mesh avatar, fordi hun bruker mye plass i systemet.

Mimesis er 11 år gammel, og jeg har faktisk døpt meg selv etter henne. Mimesis betyr etterligning, så det er en kommentar som går begge veier. Hun etterligner meg og jeg etterligner henne. Mimesis er syntetisk forlengelse av meg selv, hun er med andre ord ikke ren fiksjon, selv om rammene rundt henne er fiktive. Følelsene som oppstår når man beveger seg rundt i en fiktiv verden, er reelle. Det er for eksempel områder i den virtuelle verden jeg holder meg unna, fordi jeg syns det kan være truende. Selv om det jo aldri vil gå utover meg fysisk, men det har en psykisk dimensjon.

Det som er interessant for meg, er å se hvordan hun påvirker mitt minne gjennom adferd. Er det deler av henne jeg tar opp i meg som jeg bruker i den fysiske virkeligheten? Ja, det er flere som skiller den virtuelle virkeligheten, fra den «andre virkeligheten» ved å kalle den første for syntetisk og den andre for fysisk.

Du kan merke et «bitte lite» nærvær av Mimesis i forestillingen.

Billetter til forestillingen finner du her.
Les om forestillingen her.

Comments

comments